Catastrofă evitată la Câmpulung cu ajutorul pompierilor

Ieri dimineață, Detașamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc a intervenit cu o autospecială pentru salvarea unei persoane, monitorizarea și protejarea unei autocisterne, pe DN 17, pe raza localității Sadova. Pompierii au fost deplasați în dispozitiv după un apel telefonic la 112 prin care se semnala răsturnarea unei autocisterne cu rășini sintetice. Din câte se pare, accidentul s-a produs pe fondul vitezei excesive a acesteia.
 

Mastodontul transporta 30 t de rășini sintetice pe bază de formaldehidă, pericolul producerii unei catastrofe fiind iminent. În urma impactului cu solul, s-au înregistrat scurgeri de ulei și motorină din compartimentul motor. Conducătorul auto, de naționalitate maghiară, a fost scos din mașină și transportat la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc. „S-au luat măsurile de protecție uzuale în astfel de cazuri și s-au scos bornele de la baterie. Ulterior s-au spălat scurgerile de ulei și motorină. Nu există scurgeri de rășini formaldehidice în urma evenimentului”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, cpt. Dan Baltaru. Autocisterna a fost repusă pe carosabil cu ajutorul utilajelor specializate, de mare tonaj, urmând ca reprezentanții firmei proprietare să fie anunțați pentru a-și lua în primire autovehiculul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: