Ziua Mondială a Mediului

Elevii Școlii Generale „Luca Arbure” au participat, de Ziua Mondială a Mediului, la un concurs de compuneri pe tema rolului omului în protejarea mediului sub forme multiple. Concursul de compuneri a fost completat cu unul de desene pe aceeași temă și unul de machetare poștală. Concurența a fost destul de mare, dar juriul a selecționat patru lucrări ale elevilor Loredana Bolboacă, Florița Cotleț, Costel Pahomi și Dănuț Sturzu care, în această ordine, au ocupat locurile I-IV.
 

Pe coridorul școlii, membrii cercului filatelic au amenajat o expoziție filatelică sub genericul „Pământul este unic”. Pe cele 9 foi de expunere copiii au prezentat: „Istoricul dezvoltării Terrei”, „Evoluția florei și a faunei”, „Apariția omului pe Terra”, „Dezvoltarea industrială”, „Poluarea Terrei”, „Campania de împădurire”, „Emisiuni filatelice care cer să se protejeze mediul” și „Să protejăm natura pentru generațiile viitoare”. Premiile au fost acordate de către organizatorii manifestărilor: biblioteca școlii organizatoare și Filiala Suceava a MPSR, constând în diplome tipărite special pentru acest eveniment, literatură bele-tristică și filatelică, serii de mărci poștale și de IM și întreguri poștale. (Prof. GH. DOLINSKI)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: