Și-au cinstit eroii

Prin grija comunității locale și cu sprijinul direct al primăriei localității, în centrul satului Arbore a fost amenajat un parc închinat memoriei eroilor arboreni. În acest parc au construit, alături de cel închinat eroilor din Primul Război Mondial, și un monument în memoria arborenilor căzuți în al Doilea Război Mondial pe cele două fronturi sau au murit în lagărele de prizonieri.
 

Prin grija Primăriei Arbore (primar, Gheorghe Tiron) și în colaborare cu școala și cu organizații neguvernamentale și cu biserica din sat, s-a orga-nizat o ceremonie de cinstire a memoriei acestor eroi. Întâi au fost organizate ceremonii în cadrul celor patru școli din comună, la care pro-fesorii de istorie și învățătorii au evocat faptele de arme ale celor căzuți pentru patrie. Elevii s-au deplasat apoi în „Parcul eroilor” unde, după un Te Deum oficiat de preoții bisericii, prof. Vasile Bodnar a evocat vitejia ostașilor, iar elevii, sub conducerea prof. Maria Pătrăucean, au interpretat câteva cântece patriotice. La momentul comemorativ au participat primarul și viceprimarul comunei, consi-lieri locali, cadre didactice și cetățeni ai comunei. În final, așa cum se obișnuiește la astfel de momente, conduce-rea Primăriei, de sufletul morților, a împărțit partici-panților pomană. De remarcat este faptul că au împărțit cor-nulețe, plăcinte și suc și gospodarii care au participat la această ceremonie. (Prof. GH. DOLINSKI)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: