Fesivalul „Eusebiu Camilar – Magda Isanos“, de-acum o amintire frumoasă

Mircea A. Diaconu (președintele juriului): “Mă bucură că, în vreme ce în țară sunt atâtea concursuri de poezie, acesta are și secțiuni de proză și reportaj. (…) Poezia este pentru unii doar un flux nativ și revărsare genuină de inspirație, însă proza și reportajul presupun mult mai multă muncă.
 

Prețuiesc concursul și pentru că nu oferă publicarea în volum, ca altele din țară. Dar mie mi se pare – și cunosc câteva cazuri – că un debut care se obține atât de ușor riscă să fie un debut în pripă, care să apese greu chiar și asupra celor care s-ar putea să confirme. Dacă acest concurs e o reușită, e prin faptul că tinerii se întâlnesc aici, într-o anume atmosferă. E important să se întâlnească între ei, să se urmărească ulterior, să fie chiar și o competiție, de la distanță, între ei.” Adrian Dinu Rachieru: “Îi felicit pe laureați, dar le amintesc că de acum trebuie să confirme… Cei care vor să aleagă o carieră de scriitor trebuie să muncească enorm și să țină seama de o deviză a lui Rebreanu: un scriitor important nu scrie mult, ci taie mult. Sugestia mea este să fiți nemiloși cu propriile dumneavoastră creații.” Aurel Podaru: “…Am citit peste 400 de pagini de manuscris. Am citit multe texte de bună și de foarte bună calitate…”. Nina Ceranu: “Mi-au plăcut foarte multe texte… Și aș vrea să mă întâlnesc de acum cu colegii mei mai tineri în librării și la lansări de carte…”

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: