O firmă olandeză intenționează să fabrice electromagneți auto la Suceava

Președintele executiv al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Suceava (CCIA), dl Ovidiu Donțu, s-a întâlnit marți cu 3 reprezentanți ai firmei Kendrion Electromagnetic (cu sediul în Olanda și reprezentanțe în 15 țări), firmă cu o cifră de afaceri de cca 550 milioane euro, cu 2200 de angajați, având ca principal domeniu de activitate producerea de electromagneți pentru automobile. Vizita la CCIA a olandezilor a fost motivată de intenția lor de a deschide prima reprezentanță în România.
 

Reprezentanții Kendrion Electromagnetic au în vedere dezvoltarea a două proiecte în regiune, unul privind producția de subcomponente pentru automobile (130 locuri de muncă), altul privind producția de electromagneți (230 locuri de muncă). Olandezii au solicitat la CCIA sprijin în identificarea de furnizori locali pentru materie primă, cât și în identificarea unor programe de finanțare europeană prin intermediul cărora să instruiască și să perfecționeze personal pentru posturi ca: manager de producție, manager de calitate, manager tehnic, lăcătuș, mecatronist etc. “Pot spune că am intrat într-o nouă etapă de dezvoltare a regiunii pentru că, dacă acum câțiva ani marile firme care investeau în România apelau în continuare la furnizorii din afară, astăzi investitorii străini vor să colaboreze cu furnizori locali și vor să investească în dezvoltarea forței de muncă locale”, a declarat dl Ovidiu Donțu, specificând că CCIA Suceava va acorda sprijinul necesar firmei Kendrion Electromagnetic, pentru ca aceasta să-și dezvolte investiția.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: