„Prea Fericite Ieremia, bine ai venit în țara ta natală !”

Câteva sute de credincioși suceveni l-au întâmpinat ieri pe Sfântul Ieremia Valahul, racla cu moaștele sale oprindu-se și la Suceava în drumul său de întoarcere în patria natală. La Suceava, în mod deosebit, pentru că el s-a născut chiar pe aceste meleaguri, în urmă cu mai bine de 450 de ani.
 

„Prea Fericite Ieremia, bine ai venit în țara ta natală!”, au fost cuvintele lui Petru Gherghel, episcopul Diecezei de Iași, prezent și la procesiunea de la Suceava. Alături de el au fost preoții catolici suceveni, Ștefan Babiaș și Petru Bișoc, alți preoți catolici și ortodocși. Osemintele călugărului capucin beatificat de Papa Ioan Paul al II-lea în anul 1983 se întorc pe pământul românesc după 383 de ani cât au odihnit în Biserica „Neprihănita Zămislire” din Napoli, prin grija bisericilor catolice italiene și române. După un traseu pornit din Napoli, prin aproape 20 de localități, moaștele celui care 40 de ani și-a găsit drumul sfințirii îngrijind bolnavi, se va opri să odihnească veșnic în Sanctuarul capucin de la Onești, construit special pentru el.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: