PD-L Suceava nu rămâne insensibil la problemele pensionarilor

Liderii județeni ai PD-L Suceava au anunțat că, în urma unor întâlniri cu reprezentanți ai asociațiilor de pensionari din municipiul Suceava, s-a ajuns la concluzia că trebuie identificată o soluție pentru a rezolva ceea ce pensionarii au considerat a fi „o discriminare”.
 

Potrivit vicepreședintelui organizației județene a PD-L, Ilie Vasile, problema va fi rezolvată de democrat-liberali prin parlamentarii săi, care vor să inițieze un proiect de lege în acest sens. „Pensionarii s-au plâns că legislația actuală din păcate discriminează. Ei doresc o reformare a actualului sistem public de pensii și a celui stabilit prin legi speciale, prin elaborarea unei singure legi pentru toate categoriile de pensionari, folosindu-se aceeași bază de calcul pentru toate dosarele. Aceste cereri legitime care vizează modificarea legislației vor fi analizate de parlamentarii PD-L și apoi transformate în proiecte de lege”, a declarat Ilie Vasile, într-o conferință de presă. Vicepreședintele PD-L Suceava a menționat că pensionarii mai vor amenajarea unor spații pentru petrecerea timpului liber și mutarea Casei Județene de Pensii de pe Zamca în centrul municipiului reședință de județ. „Am recomanda locația de pe Petru Rareș nr. 13 unde este o clădire a Consiliului Județean cu o vechime de peste 100 de ani. Dacă nu se poate muta în totalitate Casa de Pensii, măcar să-și deschidă un birou, unde să preia toate problemele pensionarilor. Acolo s-ar putea amenaja și un spațiu pentru petrecerea plăcută a timpului liber pentru pensionari”, a mai spus vicepreședintele PD-L Suceava. El a precizat că partidul său va susține și cererea pensionarilor de a reuni sub același acoperiș toate cele cinci instituții care se ocupă acum de problemele lor înființate de PSD după 2001, astfel încât să nu fie nevoiți să alerge dintr-o parte în alta pentru a-și rezolva problemele. „Noul Consiliu Județean, cu viitorul pre-ședinte, domnul Gheorghe Flutur, împreună cu primarul Sucevei Ion Lungu, va face tot ce se poate ca instituțiile publice pe care le va conduce să rezolve cererile pensionarilor suceveni, pentru că de prea mult timp ei reprezintă o categorie socială supusă unui tratament discriminatoriu”, a conchis Ilie Vasile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: