Sub genericul “Sfânta Mănăstire Voroneț – 520 de ani”

Manifestări desfășurate din 25 mai până în septembrie

Mănăstirea Voroneț împlinește anul acesta 520 de ani de la așezarea pietrei de temelie, eveniment care va fi marcat printr-o serie de manifestări aniversare desfășurate în perioada 25 mai-14 septembrie sub genericul “Sfânta Mănăstire Voroneț – 520 de ani” și organizate de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și mănăstirea menționată.
 

Sărbătoarea va fi inaugurată duminică, 25 mai, începând cu ora 15, cu un Te Deum oficiat de ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, care va fi urmat de alocuțiunile invitaților. În luna iunie, în paraclisul mănăstirii va avea loc masa rotundă cu tema “Reconstituirea zestrei Voronețului”, iar în luna iulie – o excursie documentară pe tema “Ctitorii ștefaniene din 1487-1488”. În august, este programat un pelerinaj de închinare la moaștele vitejilor, intitulat “Pe urmele Măriei sale”, iar pe 12-13 septembrie se va desfășura sesiunea de comunicări “Mărturii de trăire în istorie”. Suita de manifestări se va încheia duminică 14 septembrie cu slujba de resfințire a bisericii mănăstirii Voroneț.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: