Suceava

Astăzi încep lucrările de reabilitare a rețelelor de apă și canal prin proiectul ISPA

Operatorul apă-canal ACET SA Suceava a anunțat, ieri, că lucrările de construcție prin proiectul ISPA de reabilitare a rețelelor de apă și canal și a stației de epurare a apelor uzate din municipiul Suceava vor începe astăzi. Potrivit unui comunicat de presă al ACET SA Suceava, lucrările vor demara în cartierul Burdujeni cu reabilitarea sistemului de canalizare. Valoarea proiectului este de 52,59 milioane de euro, din care 33,44 milioane de euro reprezintă finanțare nerambursabilă din partea UE, 12,46 milioane de euro sunt asigurați de Guvernul României, iar 6,68 de milioane de euro provin din fonduri locale printr-un împrumut de la banca KfW din Germania.
 

Din acest proiect, reabilitarea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă va fi realizată de un consorțiu format din firmele TMUCB SA și ERG Termrom SA, valoarea lucrărilor fiind de 14,89 milioane de euro, iar reabilitarea rețelei de canalizare din municipiu, lucrare ce va costa 20,96 de milioane de euro, va fi executată de firma germană Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH& Co.KG.. Reabilitarea și modernizarea stației de epurare va fi realizată de firma spaniolă Dytras, valoarea lucrărilor fiind de 13,66 milioane de euro. Asistența tehnică pentru acest proiect va fi asigurată de firma Eptisa&MVV din Germania, care va primi suma de 3,06 milioane de euro. Principalele obiective ale Programului ISPA din Suceava sunt îmbunătățirea rețelei de apă potabilă și a rețelei de canalizare, modernizarea stației de epurare a apelor uzate din Suceava pentru a îndeplini criteriile stabilite de Uniunea Europeană și autoritățile române. Implementarea programului a început din ianuarie 2008, iar perioada de finalizare a lucrărilor o constituie sfârșitul anului 2009, mai precizează ACET SA Suceava, beneficiarul acestui program.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: