Suntem pregătiți pentru alegeri ?

Campania electorală este în toi și chiar dacă ai dori (dar de ce?!) să o ignori, n-o poți ignora. Viața merge înainte cu alegeri periodice și, evident, este mai bine așa decât fără; ele sunt cuceriri ale democrației, nu pagube, oricât ne-ar putea întrista, uneori, spectacolul lor (cu nuanțe variate, de la déja vu la dezgustătorul încă nemaipomenit). Așadar, candidații au ieșit pe piață din nou, cu oferte care mai de care mai generoase sau mai utopice.
 

L.D. Clement

Le așează sau le aruncă pe taraba așteptării noastre. Se vede că așteptarea noastră este uriașă, de vreme ce deja s-au semnalat înghesuieli la câte o vodcă dată de un candidat sau îmbrânceli la câte o găleată de plastic din fondul de pomeni al altuia. De toate se pare că vrem: băutură pe degeaba, alimente gratis, transport moca…, și locuințe pe alese, chirii simbolice, taxe și impozite ca și cum n-ar fi fiind, abundență de slujbe (și lefuri grase!)…, și drumuri bune, și parcări, parcuri, locuri de joacă, apă, căldură. Și încă mai vrem! Și mai vrem, nu de ieri de azi, ca cei care candidează și, mai ales, cei care vor fi aleși să fie oameni capabili, eficienți, îndrăzneți, dar și amabili, generoși cât îi ține mandatul și chiar și după aceea. Poate însă până ce decidem asupra evaluării finale a candidaților, n-ar strica să încercăm și noi, fiecare în parte, acolo pe unde ne aflăm, fie că e vorba de centrul administrativ al județului, fie că într-un sătuc despre care spunem că e uitat de lume, o autoevaluare. Măcar sumară. Până a ajunge la a (ne) spune ce am făcut noi, fiecare (cu forțele noastre oarecare), pentru comunitate, am putea încerca să ne amintim unde am aruncat ultima dată gunoiul sau dacă am curățat șanțul din fața porții. Am putea continua întrebându-ne dacă suntem realmente informați despre candidații în alegeri și dacă nu cumva avem praf în ochi. Iar după aceea…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: