Rădăuțenii îi susțin pe Gheorghe Flutur și Aurel Olarean

Senatorul Gheorghe Flutur și deputatul Aurel Olarean au dezbătut, sâmbătă 17 mai 2008, cu o parte dintre locuitorii municipiului Rădăuți, problemele prioritare pentru mandatul 2008-2012 la președinția Consiliului Județean Suceava și, respectiv, la Primăria Municipiului Rădăuți. Senatorul Gheorghe Flutur și Aurel Olarean, au purtat un dialog deschis și civilizat cu o parte dintre locuitorii unui cartier rădăuțean, în problema descentralizării, atragerii fondurilor europene nerambursabile, situației economice a județului Suceava și, respectiv, a municipiului Rădăuți, datorați celor 16 ani de administrație socialistă.
 

Flutur le-a explicat oamenilor cauzele care au determinat stagnarea economică a județului Suceava, adică lipsa de preocupare a socialiș-tilor pentru dezvoltarea acestei zone cu un potențial economic și turistic ridicat, supercen-tralizarea, care face ca, la ora actuală, orice proiect sau inițiativă să aibă nevoie de aprobarea Bucureștiului, detaliile proiectului Athosul Carpaților legat de dezvoltarea și susținerea turismului monahal. Avantajele unei adminis-trații locale PD-L sunt foarte vizibile la Suceava și Piatra Neamț, unde – a arătat Gheorghe Flutur – s-au realizat lucruri extraordinare, printr-o foarte bună organizare și aplecare spre problemele cetățenilor, atragerea unor fonduri europene cu finanțare nerambursabilă, construirea unui număr ridicat de locuințe pentru tineri, sprijinul acordat investițiilor străine și interesul manifestat pentru cultură. Rădăuțenii – pensionari, tineri, adulți – și-au expus opiniile și, mai ales, nemulțumirile față de administrația locală a municipiului: cedarea în mod cel puțin dubios a unei suprafețe din parcul de la Gara Mică unui particular, lipsa de interes față de extinderea și reabilitarea spațiilor verzi, lipsa unor proiecte europene cu finanțare nerambursabilă, ignorarea timp de 16 ani a problemelor locuitorilor de pe străzile “Mihai Bodnar”, “Tolocii”, “Pepe-năriei”, “Cucului”, “Plevnei”, “Victoriei”, “Porumbelui” ș. a. – neasfaltate și neracordate la rețeaua de apă-canal, neglijarea problemelor legate de centrul istoric al municipiului, clădirile aflându-se într-o stare avansată de degradare, menținerea unui preț ridicat al gigacaloriei la Rădăuți, printre cele mai ridicate din țară. Aurel Olărean le-a prezentat celor prezenți o parte din programul său electoral, preocuparea sa pentru atragerea fondurilor europene în municipiul Rădăuți, faptul că, recent, a fost la București, de unde a reușit să aducă suma de 3 miliarde lei pentru realizarea proiectului tehnic al șoselei de centură a municipiului Rădăuți, inclusiv proiectele propuse pentru dezvoltarea fiecărui cartier al localității în parte. Vorbitorii – printre ei unii locuitori de pe strada Tolocii – au subliniat faptul că, dacă în 2004 i-au dat voturile lui Frunză, asta le-a înșelat cu mult așteptările, motiv pentru care, la 1 iunie 2008, rădăuțenii vor vota pentru Gheorghe Flutur la președinția Consiliului Județean Suceava, Aurel Olărean și PD-L la Primăria și Consiliul Local Rădăuți. În felul acesta, s-a arătat în timpul discuțiilor, aceeași culoare politică o va avea președintele Consiliului Județean Suceava și primarul, respectiv Consiliul Local al municipiului Rădăuți, adică legătura necesară pentru implementarea proiectelor propuse de către Partidul Democrat-Liberal. Biroul de Presă PD-L Rădăuți

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI