Descinderi la firmele de exploatări forestiere și construcții

Inspectorii de muncă vor controla toți operatorii din domeniile respective, la aceștia având loc majoritatea accidentelor de muncă din județ
Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava desfășoară o campanie de verificări în domeniile exploatării, prelucrării lemnului și în construcții. Șeful instituției, Mihai Airinei, spune că acestea sunt cele care creează cele mai mari probleme în ceea ce privește respectarea legislației specifice.
 

„Acestea sunt cele mai deficitare domenii în respectarea legislației în vigoare, atât pe linie de relații de muncă, cât și pe cea de sănătate și securitate în muncă. De altfel, la societățile în cauză este întâlnit și numărul cel mai mare de accidente de muncă”, a subliniat inspectorul șef. Dl Airinei precizează că verificările vor dura până la epuizarea tuturor operatorilor care au obiectul de activitate precizat. „Sper ca până la sfârșitul acestei campanii să convingem pe toți angajatorii să înțeleagă să lucreze cu oameni calificați, iar pe cei fără pregătire să-i califice prin sistemele de formare profesională existente”, a arătat Mihai Airinei, adăugând că lipsa de specializare este o cauză a evenimentelor negative de la locul de muncă. Inspectorul șef a ținut să mai evidențieze că este prima dată când se face un control atât de amănunțit în sănătatea și securitatea în muncă, administratorii de societăți comerciale trebuind să facă dovada instruirii angajaților, cât și cea a dotării cu echipamente de lucru, dar mai ales de pro-tecție. Totodată, deosebit de importantă este desemnarea responsabililor cu protecția muncii pe șantiere sau puncte de lucru.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: