Comunele adună deșeurile recuperabile în… grădinițe sau pichete pentru pompieri

Comisarii județeni de mediu vor lua măsuri împotriva unităților administrativ-teritoriale care nu colectează selectiv deșeurile. Șeful comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim, spune că primăriile trebuiau să se organizeze pe această linie încă din 2006, însă lucrurile nu merg așa cum ar fi de dorit. Domnia sa arată că a trimis adrese de conformare, însă semnalele lansate de lucrătorii de mediu nu au fost tratate cu atenția cuvenită.
 

Dl Harasim avertizează că primăriile care nu au încheiat contracte cu societăți specializate în preluare ar putea fi supuse sancțiunilor. Comisarul-șef menționează că materialele recuperabile nu trebuie să ajungă pe rampele de gunoi, trebuind a fi adunate în locuri special amenajate. „Ca regulă generală, acolo unde vom găsi pe gropile de gunoi ale localităților și, în special ale comunelor, material plastic și pet-uri vor fi aplicate sancțiuni pentru necolectarea selectivă a deșeurilor”, a amenințat Constantin Harasim, adăugând că acestea pot fi și în valoare de câteva sute de milioane de lei vechi. Șeful Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu relevă că, la circa doi ani de la intrarea în vigoare a respectivei obligații, comunitățile au declarat drept spații de colectare diverse magazii, grădinițe sau amenajări pentru prevenirea și stingerea incendiilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: