Clubul Lions Suceava – promotor al artei muzicale de calitate

Joi, 15 mai 2008, în sala de concerte a Colegiului de Artă ,,Ciprian Porumbescu”, a avut loc o manifestare artistică deosebită, organizată cu sprijinul Clubului Lions Suceava. Colegiul de Artă, prestigios locaș de cultură, s-a distins în ultimii ani printr-o preocupare permanentă de organizare a unor evenimente muzicale de calitate. Invitații au fost de fiecare dată nume importante ale scenei românești, artiști cunoscuți în țară și străinătate.
 

Acesta este meritul entuziaștilor profesori ai Colegiului de Artă, sub ,,bagheta” echipei de conducere formată din prof. Sabina Roman și prof. Sever Dumitrache. De această dată au fost invitați să concerteze doi ar-tiști cunoscuți ai scenei bucureștene, pianistul Remus Manoleanu și soprana Bianca Manoleanu. Pianistul Remus Manoleanu a urmat cursurile Liceului de muzică din Cluj-Napoca și a absolvit Conservatorul ,,Ci-prian Porumbescu” din București și Facultatea de Filosofie a Universității din București. A participat la numeroase festivaluri din întreaga lume: Basel, Oldenburg, Berlin, Sao Paolo, Londra, Dublin. Concertează curent în România și în străinătate. Soprana Bianca Manoleanu colaborează cu orchestrele filarmonicilor din București și din țară, susține numeroase concerte vocal-simfonice în compania unor prestigioase formații în Ungaria, Germania, Franța, Italia, Japonia. Cu una dintre vocile cele mai bune pentru genul atât de pretențios al liedului, Bianca Manoleanu s-a impus în arta interpretativă ca o soprană cu o foarte mare forță de expresie, cu o frazare impecabilă și o dicție aparte. Moderatorul acestui eveniment muzical a fost dna Ecaterina Stan, critic muzical și colaborator al Societății Naționale de Radiodifuziune. Rolul domniei sale a fost foarte apreciat de auditoriu prin calitatea incursiunilor în istoria muzicii și prin pasiunea cu care a prefațat fiecare element al programului concertistic. Concertul susținut la Suceava de acești doi artiști, promotori ai creației românești de lied, a cuprins lucrări de George Enescu, Valentin Gheorghiu, Viniciu Moroianu, precum și lieduri din creația universală: Edvard Grieg, Giuseppe Verdi, Fernando Obradors, Juan Rodrigo. Calitatea deosebită a recitalului, prezentarea încântătoare făcută de moderatoarea evenimentului, emoția și încântarea publicului au creat în mica sală de concerte a Colegiului de Artă o atmosferă specială, de înaltă ținută culturală. O seară de neuitat pentru protagoniști, public și organizatori. (CRISTINA DAVID)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: