Lamentabili

Hârtia pe care doresti sa-ti pui un gând, o întâmplare, un comunicat de presa – ca tot e, din greu, vremea lui! – are rabdare cu tine. Poti zabovi acolo, taia, arunca, întoarce, rasuci infinit mai multa vreme decât o mai poti face în fata unui microfon sau a unui microfon dublat de o camera de luat vederi. Nu ca în ultimele doua cazuri n-ar trebui sa gândesti ceea ce spui, pentru ca mesajul tau sa fie coerent si prin corectitudinea cu care te exprimi, dar greseala este posibila si este greu de reparat… Când însa ai timp sa-ti gândesti, concepi si exprimi un mesaj – fie el si electoral! (ca si cum acesta ar fi din ce în ce mai mult apanajul ne-ispravitilor…) – greseala este lamentabila. Cititi un fragment dintr-o asemenea isprava, apartinând unui condeier care se ascunde sub semnatura „Biroul de Presa al…”.
 

Dumitru TEODORESCU

Asadar: „Primarul spune ca «se fac plombari» însa acestea vor tine fix pâna dupa alegeri când municipiul va redevenii un oras ciuruit de craterele formate în asfalt înca patru ani, asa cum ne-a obisnuit acest primar”. Zaboviti asupra textului si veti descoperi câta lipsa de logica are fraza, cât de prost construita este. Ca sa nu mai vorbim de gramatica. Ca sa nu mai vorbim de stupiditatea asa-zisului mesaj. Asemenea texte nu ar trebui sa plece catre presa din nici un staff electoral. Un staff electoral profesionist trebuie sa includa si un bun cunoscator al limbii, al constructiei literare, care sa asigure acuratetea textelor. Numai ca, iata, cum joaca de baietani obraznici este politica, joaca este si exprima-rea. Uneori ai impresia ca baietanii scriu în româneste cam cum se exprima, cu fu-dulie, în engleza lor de balta. Ca tot nu stiu ce vorbesc…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: