Încălcări ale legislației muncii la debitarea și prelucrarea cherestelei

Inspectorii de muncă au desfășurat o campanie de verificări la operatorii din domeniul debitării și prelucrării cherestelei. Controalele au vizat respectarea legislației pri-vind relațiile de muncă, dar și cea referitoare la sănătatea și securitatea în muncă. Lucrătorii Inspectoratului Teritorial de Muncă au descins la 76 de agenți economici de profil, sancțiunile nelăsându-se așteptate.
 

Potrivit inspectorului-șef Mihai Airinei, în domeniul securității muncii au fost constatate 194 de deficiențe, 44 de angajatori primind amenzi totale de 31,5 mii lei. Spre exemplu, SC Diana 2002 Gura Humorului s-a ales cu o sancțiune con-travențională de 2000 lei, pentru neasigurarea materialelor necesare pentru informarea lucrătorilor cu privire la sănătatea și securitatea în muncă; Elpidex Gălănești, cu 4000 de lei, pentru risc de accidentare în lipsa dispozitivelor de protecție la un ferăstrău circular, iar Clip Prod Impex Frumosu, cu 10000 de lei, pentru neres-pectarea măsurilor dispuse anterior de controlori. În ceea ce privește relațiile angajator-angajat, inspectorii de muncă au depistat 243 de deficiențe, 50 de operatori fiind sancțio-nați contravențional cu 32.000 de lei. La SC Wood Nord Mar-ginea au fost găsiți doi muncitori lucrând la negru, firma luând o amendă de 3000 de lei. SC Mălaiul Mălini a fost „taxa-tă” cu 6000 de lei, la aceasta depistându-se nereguli în statele de plată, declarații de comision ș.a. SC Nord Forest Gura Humorului a încasat o amendă de 1500 de lei pentru primirea la muncă a unei persoane fără forme legale de angajare.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI