În urma dialogului dintre administrația județului și compania americană AMNYC Group

Proiecte de contract și de asociere în scopul unor investiții comune

Președintele Consiliului Județean Suceava, dl Gavril Mîrza, a declarat vineri, la o întâlnire cu presa, că, în urma discuțiilor dintre reprezentanții administrației județene și cei ai companiei americane AMNYC Group, s-au încheiat mai multe proiecte de contract și de asociere în vederea realizării mai multor investiții în comun.
 

El a arătat că a fost semnat un proiect de contract privind extinderea, modernizarea și exploatarea Aeroportului Suceava, unde urmează să fie efectuate investiții de apro-ximativ 250 de milioane de euro, ce constau în lungirea pistei aeroportului la 3400 de metri și lărgirea acesteia la 100 de metri. Totodată, s-a semnat un proiect de acord ce prevede organizarea de târguri și expoziții în Centrul Economic Bucovina și partici-parea grupului de firme ame-rican la majorarea capitalului social al Bucovina Ecoterm-gaz SA Suceava în vederea finalizării extinderii rețelei de gaze naturale în județ. Compa-nia americană are în plan și finanțarea construcției unei autostrăzi private în județ. Dl Gavril Mîrza a precizat că atât proiectele de contract cât și cele de asociere urmea-ză a fi supuse dezbaterii, în vederea aprobării, în prima ședință a CJ Suceava. La rândul său, vicepreședintele executiv al companiei americane, dl Bo Yu, și-a exprimat speranța că această colaborare va conduce la dezvoltarea zonei și că vor avea de câștigat de pe urma ei atât Consiliul Județean Suceava, cât și locuitorii județului. Purtătorul de cuvânt al firmei americane, dl Romulus Zaharia, a precizat că discuțiile privind colaborarea cu autoritățile sucevene au început din 2007, iar din luna ia-nuarie au fost făcute analize pe teren. El a arătat că AMNYC Group are ca obiect principal de activitate plasarea de capital, gestionând afacerile a 200 de firme pe piața internațio-nală, motiv pentru care și viitoarele investiții în zonă au un spectru larg, de la trans-porturi la agricultură sau con-strucția de locuințe. Dl Ro-mulus Zaharia a mai mențio-nat că dezvoltarea Aeroportului Suceava presupune și înființarea unei companii aviatice ce va avea curse zilnice cu destinații în Europa. Totodată, acest grup de firme va orga-niza, în luna septembrie, la Centrul Economic Bucovina, o expoziție la care vor expune produse și utilaje 200 de firme străine din diverse sectoare, urmând ca o parte dintre ele să deschidă fabrici de medicamente, de confecții, de asamblare a mașinilor, una dintre acestea fiind Toyota. „Vor fi create aproximativ 15.000-20.000 de locuri de muncă, în mod direct și indirect”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al grupului american. El a subliniat că AMNYC dorește utilizarea, la maxim, a zonei Centrului Economic Bucovina și a Aeroportului Suceava „cu activități eficiente”, adăugând că firma este în contact cu mai multe firme aviatice pentru pregătirea a 3000 de piloți. Dl Zaharia a apreciat că investițiile vor începe pe 7 septembrie, până atunci urmând să fie finalizată întreaga pro-cedură birocratică pentru ca apoi, în decurs de doi-trei ani, proiectele propuse să fie realizate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: