Marea bălăcăreală

Peste 600 de elevi de gimnaziu și însoțitorii lor au fost nevoiți să se scoale sâmbătă la ora 7 ca să participe la ora 8 la festivitatea de premiere a Olimpiadei Naționale de Română, de la Casa de Cultură. Nu din cauză că le-a dat prin cap organizatorilor ideea să ofere copiilor prilejul unei lecții de înviorare, chiar dacă erau musafiri, ci fiindcă sala era “arvunită” de un partid pentru o mare întâlnire electorală. A început așadar marea campanie în care deja a început să se… producă marea bălăcăreală și să se exerseze abundent poziția arătatului cu degetul, în săli și pe stadioane închiriate, pe străzi sau prin parcuri.
 

Vom vedea și vom afla ce au făcut rău sau n-au făcut bine unii, în cei patru ani trecuți, și pe cine ar trebui să votăm să avem numai curcan pe mese și aur în portofele, în următorii patru. Ofertele electorale sunt din ce în ce mai stufos și mai academic întocmite de specialiști, cuvintele analizate îndelung în ședințele de taină… Candidații au stat nemișcați la zeci de ședințe foto, care de care mai studiate, iar rezultatele se văd din plin pe afișele electorale. Totul e lustruit, pregătit la milimetru, manipularea maselor fiind gândită după sloganul “nu mai asculta la ăl ce-a fost, ascultă la mine și va fi mai bine…”. Nu știu dumneavoastră ce mai credeți despre toate astea, dar eu când mă gândesc că iar o să votez pentru unii sau alții și iar n-o să se întâmple nimic notabil în viața noastră îmi vine s-o iau la fugă. Dar n-am unde, că a început și marea expulzare din străinătate. Așa că nu-mi rămâne decât să ascult iar și iar veșnica bălăcăreală a unora sau altora. Timp în care copilașii își văd mai departe de școală și de olimpiade, iar baba de la colț, de cerșetoria ei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: