Din 100, doar 3 agricultori sunt salariați

În sectorul serviciilor își desfășoară activitatea 60,7% dintre persoanele salariate
La începutul lunii martie, județul Suceava avea 106.762 de salariați, conform ultimelor date oferite publicității de Direcția Județeană de Statistică. Potrivit acestora, comparativ cu debutul lunii anterioare, județul s-a îmbogățit cu 812 salariați, creșterea fiind 0,8%.
 

Ponderea cea mai mare a lucrătorilor cu salariu o deține sectorul serviciilor, în care își desfășoară activitatea 60,7% dintre persoanele salariate. În industrie și construcții lucrează 36,3% din totalul salariaților, iar în agricultură, vânătoare și servicii anexe, silvicultură și piscicultură sunt cuprinși 3% dintre ei. Pe de altă parte, în conformitate cu statisticile DJS, la debut de martie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă figurau 9950 de șomeri, cu 127 mai puțini față de debutul lunii precedente. În februarie 2008, în județul Suceava rata șomajului a fost de 4%, sub cea la nivel național, de 4,3%.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: