„Viața mea, munca mea în siguranță”

Pe data de 28 aprilie se marchează Ziua Mondială a Organizației Internaționale a Muncii pentru Securitate și Sănătate în Muncă. Cu acest prilej, sub deviza “Viața mea, munca mea în siguranță”, Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava organizează acțiuni cu caracter informativ, având ca scop promovarea importanței activităților lucrative sigure, sănătoase și decente.
 

Șeful instituției sucevene, Mihai Airinei, spune că inspectorii de muncă vor prezenta bunele practici în domeniu, iar angajatorii și angajații vor conștientiza, împreună, beneficiile unei munci sigure, sănătoase și decente. „Oricât de bine ar fi elaborate standardele, sistemele și politicile de prevenire și protecție, fără o corectă implementare, acestea rămân simple documente pe hârtie. Atât angajatorii cât și lucrătorii sunt de acord că o inspecție a muncii efectivă are efecte benefice pentru securitatea și sănătatea lucrătorilor, element indispensabil al sistemului național de securitate și sănătate în muncă, care face parte din sistemul tripartit, Inspecția Muncii, ca autoritate a statului, patronate și sindicate”, a spus dl Airinei, menționând că asigurarea unei bune securități și sănătăți a muncii reprezintă o componentă a protecției sociale. Inspectorul-șef Airinei a mai precizat că elaborarea și menținerea unei culturi naționale de prevenire și protecție înseamnă înțelegerea conceptelor de risc și pericol, începând de la vârsta educației de bază și continuând pe întreg parcursul vieții active.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: