Proiectarea lucrărilor de reabilitare de pe strada Cernăuți a fost câștigată de firma Sibiel

Licitația de atribuire a proiectării pentru modernizarea și consolidarea străzii Cernăuți din municipiul Suceava a fost câștigată de firma suceveană Sibiel Com. Documentația va fi executată contra sumei de 262 de mii de lei, societatea amintită surclasând-o pe competitoarea „Proiect Bucovina”. Proiectul urmează a fi finalizat peste circa 3 luni, după care se va trece la adjudecarea executantului și demararea lucrărilor.
 

„Sperăm ca proiectul să fie gata mai repede, astfel încât să trecem la treabă, această stradă fiind una deosebit de importantă pentru municipiu”, a precizat primarul Ion Lungu. Lucrările efective vor dura un an și două luni și vor include amenajarea de sisteme rutier și pietonal, consolidări cu gabioane, drenaje, reabilitarea canalizării etc. Strada Cernăuți este amplasată la mijlocul versantului de nord-est al municipiului Suceava, în 1995 în zonă având loc masive mișcări de teren. Alunecările au afectat atât infrastructura rutieră și cea de alimentare cu apă, cât și locuințele riveranilor. Drept urmare, pe strada care face parte din DE 85, asigurând legătura cu frontiera spre Ucraina, circulația a fost interzisă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: