Conform municipalității

Suceava este inclusă eronat pe lista localităților care nu asigură spațiul verde european pe cap de locuitor

Conducerea municipalității sucevene consideră nejustificată includerea localității pe lista Ministerului Mediului cu localitățile care nu și-au făcut treaba pe linia asigurării spațiului verde european pe cap de locuitor.
 

Șeful administrației municipale Ion Lungu a declarat ieri, într-o conferință de presă, că serviciul de specialitate al executivului și-a fă-cut temele și că inventarul de rigoare a fost tri-mis la Agenția pentru Protecția Mediului și Garda de Mediu încă de la 1 februarie. „Noi am inven-tariat respectivele spații verzi, dar se pare că evi-dențele în cauză nu au ajuns la Ministerul Mediu-lui”, a precizat ocupantul fotoliului din Areni. Dl Lungu a evidențiat că municipiul Suceava are o suprafață verde de 2,733 milioane mp. Aceasta înseamnă că, la 106000 de locuitori, revine o medie de 22,31 mp de fiecare sucevean, adică peste suprafața de 20 de metri pătrați prevăzută de un act normativ central adaptat pre-vederilor UE. Ion Lungu a subliniat că Suceava are 185 de spații verzi, dar că municipiul nu a întocmit registrul acestora din simplul motiv că Guvernul nu a aprobat normele metodologice necesare. Primarul Sucevei a ținut să menționeze că a făcut demersuri de extindere a zonei înverzite, respectiv prin preluarea de la Direcția Silvică a 30 ha din Parcul dendrologic „Șipote”. Până acum, municipalitatea s-a ales cu 6 ha de pădure cedate de RAAPPS.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI