„Ziua Pământului” la Grădinița „Lizuca”

Pe data de 22 aprilie se marchează în fiecare an “Ziua Pământului”, zi în care, în contextul schimbărilor climatice, se pune un accent deosebit pe reducere, refolosire și recondiționare. Copiii din grupa „Campionii” de la Grădinița cu Program Normal Nr. 2 „Lizuca” din Fălticeni, împreună cu dna ed. Doinița Balan, părinții și bunicii, au sărbătorit „Ziua Pământului”, alăturându-se astfel miilor de copii de pe glob care au decorat pungi de hârtie cu desene despre Pământ și cu mesaje ecologice.
 

Pungile decorate au fost distribuite cumpărătorilor, odată cu alimentele cumpărate de la un magazin de carne și produse preparate din carne. Materialul din care sunt confecționate pungile este foarte greu biodegradabil, durata medie de descompunere fiind de 400 de ani. În acest sens, Grădinița cu Program Normal Nr. 2 “Lizuca” Fălticeni s-a implicat în programul internațional „Earth Day Groceries Project”, al cărui obiectiv este conștientizarea faptului că, folosind pungile din hârtie în locul celor de plastic, salvăm Pământul. De la ed. Doinița Bălan am aflat că „Earth Day Groceries Project” este unul dintre cele mai vechi și mai mari proiecte educaționale care se desfășoară pe Internet. A început în 1994, iar în prezent mii de școli din întreaga lume iau parte în fiecare an la această manifestare, rapoartele și desenele copiilor fiind afișate pe un site.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI