Inspecție la ouă !

În preajma sărbătorilor pascale, sanitar-veterinarii suceveni atrag atenția că producătorii particulari nu pot comercializa ouăle în orice condiții. Vânzarea acestora din urmă se va face doar după efectuarea examenului ovoscopic de către personalul sanitar-veterinar din cadrul circumscripțiilor sanitar-veterinare. De asemenea, relevă medicii veterinari, accesul micilor producători de produse lactate în spațiile special amenajate din piețe și târguri este permisă numai în baza certificatului de producător.
 

„Lactatele trebuie să fie sigure pentru consumator și să nu conțină germeni patogeni, care să producă toxiinfecții alimentare la om”, a precizat șeful Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dr. Petrea Dulgheru, menționând că producătorii particulari care valorifică produse din lapte vor intra în piețe în baza carnetului de sănătate a animalelor. De asemenea, aceștia vor prezenta și documentul prin care se face dovada stării personale de sănătate. Dr. Dulgheru a mai spus că brânzeturile trebuie să fie obținute de la animale care nu prezintă niciun simptom de boală contagioasă transmisibilă omului, nu prezintă o eventuală rană a ugerului care ar putea altera laptele sau cărora nu li s-au administrat substanțe sau produse medicale neautorizate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: