„Penelul fermecat”, faza zonală – Suceava

41 de premii I

Preșcolarii din Suceava participanți la faza zonală a Concursului de creație plastică “Penelul fermecat”, ediția a III-a, au intrat ieri în posesia premiilor și au deschis expoziția cu desenele prezentate în concurs, la festivitatea organizată la Grădinița cu Program Prelungit “Guliver” din Suceava.
 

La această fază, din zona Suceava au intrat în concurs 193 de lucrări axate pe tema “Parcul de joacă al co-piilor – o oază de verdeață”, juriul având o misiune dificilă în a departaja valorile, întrucât calitatea desenelor a fost “excepțională”, a declarat ieri președinta juriului, prof. Camelia Rusu Sadovei, de la Colegiul de Artă. Au fost acordate 41 de premii I, 35 de premii II și 37 premii III, restul copiilor copii primind mențiune, deoarece juriul a decis că sunt foarte talentați. Toți participanții au primit rechizite pentru desen și dulciuri. Preșcolarii aflați pe primul loc vor merge la faza județeană, peste două săptă-mâni, urmând ca desenele evidențiate pe primul loc să fie cuprinse într-un minicatalog, care va ajunge în posesia pre-mianților, așa cum s-a întâm-plat și anul trecut. Juriul de anul acesta al fazei zonale le-a mai avut în componență pe artistele plastice Angela Pitaru-Bolnavu și Oana Hrișcă. Concursul “Penelul ferme-cat” a fost inițiat de IȘJ Su-ceava din dorința de a iden-tifica și stimula copiii cu po-tențial artistic ridicat. Potrivit directoarei Grădiniței Nr. 16 din Burdujeni, Niculina Niță, unul dintre organizatori, anul acest vor începe demersurile către minister pentru tran-sformarea acestui concurs de nivel județean în național.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: