Muncă la negru în schimbul de noapte

Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a aplicat mai multe sancțiuni la firmele care își desfășoară activitatea și pe timpul nopții. Sancțiunile s-au aplicat în urma unei acțiuni de control efectuată la 17 societăți cu lucrători în schimbul al treilea, respectiv la unități de alimentație publică, stații de combustibili sau cazinouri. Verificările au fost efectuate de 10 inspectori de muncă, tot 10 operatori din domeniu alegându-se cu sancțiuni.
 

În timpul descinderii, la V.P. Construct Rădăuți (bar) au fost depistate 3 persoane care lucrau fără forme legale de angajare, administratorilor dându-li-se o amendă de 4500 lei. Celelalte firme s-au ales doar cu avertismente, în cele mai multe cazuri abaterile referindu-se la necomunicarea către ITM a activității desfășurate pe timpul nopții, neachitarea sporului pentru schimbul trei, precum și la neplata orelor suplimentare. Printre acestea din urmă se numără hotelul „Spătărești”, „Jaro” SRL Suceava și Petro Service SRL Rădăuți.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI