Subvenții pentru șomerii greu de încadrat

Circa 500 de persoane au fost ocupate temporar în lucrări de interes comunitar
Lucrările de dezvoltare a comunităților locale au înregistrat, și în acest an, un număr important de solicitări din partea primăriilor, evi-dențiază responsabilii Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă. Potrivit acestora, în 2008 au fost încheiate 74 de convenții pentru subvenționarea cheltuielilor cu forța de muncă provenită din grupurile greu de încadrat pe piața muncii.
 

Astfel, au fost ocupați, temporar, 494 șomeri înregistrați în baza de date. Prin bugetul asigurărilor pentru șomaj, la începutul anului 2008, a fost alocată pentru lucrări publice de interes comunitar suma de 2,95 milioane lei, în prezent exis-tând fonduri disponibile în valoare de 580 de mii de lei. Cuantumul lunar al subvenției de finanțare a cheltuielilor cu forța de muncă angajată pe durată determinată din rândul șomerilor, pentru perioada 1 aprilie – 31 octombrie, este de 70% din salariul de bază minim brut pe țară. Autoritățile publice locale pot demara lucrări de interes comunitar cu subvenționarea forței de muncă în igienizare, ecologizare, salubrizarea izlazului comunal sau a râurilor sau lucrări edilitare pentru instituții publice. „Aceste lucrări vin să ajute la rezolvarea problemelor existente în fiecare comunitate care se dorește civilizată, oferindu-se un loc de muncă locuitorilor amenințați de riscul marginalizării pe piața muncii” , a declarat directorul executiv Constantin Șuvăr.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: