Societatea de transport public local de călători este amenințată cu evacuarea

Primarul Ion Lungu spune că nu se va întâmpla, totuși, astfel, municipalitatea având la îndemână o „armă secretă”
Firma de transport local de călători din Suceava nu va părăsi locația de pe strada Traian Vuia în care își are sediul la ora actuală. Șeful administrației din reședința de județ, Ion Lungu, a declarat ieri, într-o întâlnire cu presa, că există o hotărâre judecătorească în acest sens, menționând că executivul are o soluție de rezervă la acest demers.
 

Pe 31 martie, executorul judecătoresc Cezar Țugui a remis primăriei o somație prin care se aducea la cunoștință că, pe 8 aprilie, între orele 11 și 14, va avea loc evacuarea SC Transport Public Local (TPL) din imobilele ocupate la firma TASA Suceava. Pentru contracararea deciziei, ca urmare a eforturilor depuse de conducerea administrației sucevene, pe 16 ianuarie 2008 s-a corectat o eroare materială vizavi de intabularea terenului de către TASA. Dl Lungu spune că TASA a procedat la intabulare atât cu clădirile achiziționate prin licitație publică de la defuncta societate de transport călători TPS, cât și cu imobilele neachiziționate din curtea firmei municipalității, executate silit de Direcția Generală a Finanțelor Publice. „Noi am sesizat acest lucru, avem corectura făcută la Cadastru, astfel încât, în prezent, cei de la TASA sunt intabulați pe suprafață de 4059 mp, aferentă clădirilor cumpărate, municipalitatea având la dispoziție circa 15000 mp. TASA are intabulat doar terenul de sub clădiri, restul fiind al municipalității și pentru acesta trebuind să plătească chirie sau drept de servitute”, a reliefat ieri primarul Ion Lungu, adăugând că, într-o situație de criză, există posibilitatea de a se construi pe terenul primăriei, astfel încât TPL să-și desfășoare activitatea, în continuare, în vechea locație. În 2005, Atlassib Sibiu, prin TASA Suceava, câștiga licitația organizată de Direcția Generală a Finanțelor Publice pentru vânzarea activelor TPS, al cărui actual continuator este TPL. La mezat au fost scoase clădirea administrativă și garajele societății, cu o valoare ce se ridica la 5,5 miliarde lei vechi, mai puțin terenul de sub acestea. Finanțiștii au organizat această licitație pentru recuperarea unor debite de 46 miliarde lei vechi, pe care TPS le are la bugetul consolidat la statului. Municipiul Suceava are 5 procese cu TASA; într-unul dintre ele, în calitate de proprietar al terenului, a invocat accesiunea, în virtutea acesteia putând să dobândească dreptul de proprietate asupra construcțiilor în cauză, cu obligația de a despăgubi pe TASA cu valoarea materialelor încorporate și a muncii efectuate în timp.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: