În cazul jafului petrecut la locuința tatălui ministrului educației

„Cerc de suspecți este toată România!…”

> …ne-a declarat, mai în glumă mai în serios, șeful Poliției municipiului Suceava, comisarul-șef Corneliu Jureschi
„Cerc de suspecți este toată România”, a afirmat, mai în glumă mai în serios, șeful Poliției municipiului Suceava, cms-șef Corneliu Jureschi, referindu-se la jaful petrecut marți la locuința tatălui actualului ministru al MEC, Cristian Adomniței. Precizăm că fapta infracțională, din câte am putut să aflăm de la victimă, Constantin Adomniței, adjunctul șefului Inspectoratului de Stat în Construcții Suceava, care locuiește într-un bloc de pe bdul George Enescu, la etajul 6, s-a petrecut ziua-n amiaza mare, cel mai probabil între orele 13 și 14.
 

„Eu am venit acasă la ora 2, uitasem un document, și am găsit casa vraiște. Ușa era forțată. Nu vreau să fac alte comentarii. Mă bazez pe Poliție, pentru a-i prinde pe hoți”, a fost tot ce am putut scoate, inițial, de la dl Constantin Adomniței. „V-au fost furate bijuteriile din aur ale familiei?” „Da”. „Aveați bani în casă, alte bunuri de valoare?” „Da, aveam bani, dar se vede treaba că nu i-au găsit. Am un stilou cu peniță de aur, Mont Blanc, făcut cadou de colegi, și un ceas Doxa, de vreo 10 milioane de lei vechi. Mai erau și alte bunuri de valoare, dar nu vreau să comentez nimic”. „Cam ce valoare ați estimat că au bijuteriile furate?” „Nu știu, dar cred că au acționat pe fugă, pentru că mai existau bijuterii din aur. Dar de ce să le dăm idei hoților?”. Revenind la dl Jureschi, acesta a negat că ar fi fost primit, la nivelul comenzii Inspectoratului, un ordin de foarte sus, în vederea nemediatizării cazului de furt de „aneu” (cu autori necunoscuți). „Vă dați seama, în toate spețele de gen, acționăm cu prudență, pentru a-i prinde pe hoți. Nu ne hazardăm în a da declarații ori a le face cunoscute presei, care, câteodată, ne poate încurca. Nu e vorba de niciun ordin de sus”, ne-a spus șeful polițiștilor municipiului Suceava. „Ne dor degetele, și calculatorul ne este martor, inclusiv edițiile Crai nou, de câte aneuri, la nici o zi de la producerea lor, am scris, de pe nota uzuală dată publicității de către IPJ Suceava!”, i-am spus dlui comisar-șef. Domnia sa ne-a declarat/replicat, de data asta oficial: „Nu ne putem pronunța încă, se fac cercetări, dar s-a întocmit un cerc de suspecți. Dat fiind modul de operare identic cu al altor furturi de pe raza municipiului, cred că îi vom identifica pe autori cât se poate de repede”. „Care e modul de operare? A fost folosită o bormașină, un rotopercutor, așa cum se vehiculează?” „Noi n-am găsit astfel de urme. A fost vorba de forțarea butucului yalei, cu un levier. Ca și în cazurile de care vă vorbeam”. Dincolo de gluma comisarului-șef Jureschi, cum că, în speță, cercul de suspecți se referă la toată România (n. red, și nu e așa, dacă stăm să judecăm din punctul de vedere al polițistului care are, în momentul investirii cu un caz de gen, o galaxie de prezumtivi autori?) un lucru e sigur: a fost spartă casa tatălui unuia dintre principalii pioni ai Guvernului României, dl ministru Cristian Adomniței. Pe surse, pe care nu putem să le dezvăluim, tocmai pentru a nu impieta asupra anchetei, am aflat că ar fi foarte posibil ca autorii să fie chiar din zonă, niște copii teribili cărora nu le place băutura/ca la pisică untura și care ar fi acționat… la pont. Cu alte cuvinte știau sau au fost informați că la… adresa respectivă locuiește ditamai tatăl ministrului și că, la ora respectivă, atât primul, cât și soția acestuia se aflau la serviciu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: