Europarlamentarul Nechifor se ia în serios

Eurodeputatul socialist sucevean Cătălin Nechifor a propus, miercuri, Parlamentului European ca cea de-a patra reformă a Politicii Agricole Comune (PAC) să țină cont de schimbările climatice, precum și de mărirea numărului de state membre ale UE.
 

Potrivit unui comunicat de presă, dl Cătălin Nechifor a susținut, miercuri, la workshop-ul “Finanțarea și eficiența cheltuielilor agricole”, organizat de Comisia pentru Bugete și Comisia pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală ale Parlamentului European, că PAC “trebuie să integreze conceptul de durabilitate și să promoveze competitivitatea”. Eurodeputatul sucevean a solicitat ca PE să folosească, în contextul procesului de extindere europeană, experiența și expertiza statelor membre, atât cele consacrate, cât și cele nou-integrate. „Nimeni nu poate spune dacă peste 20 de ani Turcia, Ucraina, precum și alte țări din Balcani vor fi acceptate în Uniunea Europeană, dar nici nu se poate exclude acest lucru”, a spus dl Nechifor, adăugând că există obligația de a nu fi periclitată siguranța și securitatea alimentară. El susține că noua reformă a Politicii Agricole Comune, cea de-a patra din ultimii 15 ani, trebuie să țină cont de provocările globalizării, de schimbările climatice, precum și de mărirea numărului de state membre, promovând competitivitatea, integrând durabilitatea și punând presiune asupra altor state și teritorii economice pentru a se alinia la o Politică Agricolă Globală.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI