Concursul zonal

“Oul închistrit” de la Paltinu

A II-a ediție a Concursului zonal “Oul închistrit”, organizat de Școala cu Clasele I-VIII din Paltinu, Vatra Moldoviței, va avea loc pe 6 aprilie, începând cu ora 10, la Căminul cultural din localitate.
 

Concursul se adresează tuturor școlilor primare și grădinițelor din județ. Parteneri sunt Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina de la Gura Humorului, Căminul cultural și Muzeul școlii din Paltinu, cu sprijinul IȘJ Suceava. La Paltinu, tradiția închistritului ouălor este dusă mai departe de copiii, școala fiind un loc de reînviere și păstrare a tradiției încondeierii ouălor, prin atelierul amenajat acolo cu sprijinul comunității locale. În respectivul atelier elevii deprind meșteșugul de la meșterii populari din zonă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: