La copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate

Cazuri de abandon școlar și îmbolnăviri psihice !

DGASPDC Suceava are în evidență aproape 7500 de familii în care părinții sunt plecați la muncă în străinătate
Preoții trebuie să aibă un rol mai important în comunitățile locale pe care le păstoresc. Așa crede vicepreședintele Consiliului Județean Stela Acatrinei, care opinează că o asemenea implicare ar trebui să se regăsească, mai pregnant, în localitățile în care capii de familie sunt plecați să muncească peste graniță.
 

Dna Acatrinei reliefează că lipsa părinților se reflectă emoțional asupra micuților și, de aceea, la orele de religie, preoții ar trebui să stea mai mult de vorbă elevii respectivi. „Asistăm la situații de abandon școlar, îmbolnăviri pe fond de stres psihic și, chiar mai grav, la sinucideri în rândul copiilor”, a relevat adjunctul șefului administrației sucevene, adăugând că mulți minori se află în suferință și de pe urma despărțirii părinților care au ales munca în Occident. Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Drepturilor Copilului (DGASPDC) Suceava are în evidență de 7404 familii cu părinți plecați la muncă în străinătate, 11.231 de minori fiind privați de prezența aces-tora. La începutul lui 2008, 2557 de familii aveau ambii capi peste granițe, iar 4139 doar un singur părinte plecat în Vest. De asemenea, au mers să-și încerce norocul în lume 711 unici susținători ai familiei monoparentale. În aceste condiții, 10.997 de copii au rămas în grija rudelor de până la gradul IV, iar pentru alți 39 au fost instituite măsuri de protecție socială. Îngrijorător este faptul că 195 de minori se află sub supravegherea vecinilor sau cunoștințelor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: