Centru de sănătate mintală pentru… persoanele afectate de campania electorală

În parcul Spitalului „Sfântul „Ion cel Nou” Suceava ar putea să se construiască, până la urmă, un centru de sănătate mintală pentru copii și adulți. Pe masa aleșilor județeni va fi pus, luni, în ședința ordinară a deliberativului, un proiect de hotărâre privind acordarea în folosința unității spitalicești a 500 mp din domeniul public al județului, în scopul ridicării unei clădiri cu destinația amintită.
 

Potrivit președintelui Consiliului Județean, Gavril Mîrza, conducerea Spitalului Județean a solicitat, în mai multe rânduri, atribuirea respectivului teren. Domnia sa crede că ridicarea unui centru de sănătate mintală va conduce la îmbunătățirea asistenței medicale pentru această categorie de bolnavi, exprimându-se în sensul aprobării transferului. Suprafața vizată se află în prejma unei parcele de 1500 mp, preluată de Spitalul Județean, prin hotărâre a consilierilor județeni, pentru construirea Centrului de dializă. Gavril Mîrza spune că noul centru pentru sănătate mintală ar putea fi amenajat cu bani de la Ministerul Sănătății, însă o ofertă de finanțare a venit și de la o mare companie, care intenționează să ridice, în prejma unității sanitare sucevene, un supermarket. Inițiativa companiei a dus la aprinderea spiritelor, oameni politici și reprezentanți ai autorităților județene și locale polemizând pe această temă. „De-ar da Dumnezeu să se construiască mai repede acest centru de sănătate, pentru că, dacă întârziem, celelalte nu o să mai facă față internărilor, mai ales după această campanie electorală”, a spus dl Mîrza, ironizând disputele respective și preocuparea exagerată a unor oameni politici de a face capital electoral pe seama acestui subiect.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: