Se aprind luminile în cartier…

Amenajarea unui supermarket în cartierul Mihai Viteazul din Rădăuți i-a dat peste cap pe toți proprietarii de buticuri din zonă. Primit ca o binecuvântare de toată lumea, deschis pe neașteptate, elegant și spațios, magazinul s-a bucurat, de vineri, din ziua deschiderii, de sute de cumpărători, încântați de servirea promptă și de aerul de modernitate pe care îl impune locașul. Ca să nu mai vorbim de faptul că prețurile la fructe sau legume sunt mai mici cu aproximativ 10 bani decât în Piața Mică, loc de unde populația din zonă își face îndeobște aprovizionarea.
 

În municipiul Rădăuți, cartierul Mihai Viteazul este o zonă care nu prea a avut parte până acum de investiții care să aducă un aer proaspăt aspectului gri, de cartier muncitoresc, ridicat în perioada predecembristă. Buticurile din vecinătatea Pieței Mici, șlefuite și pomădate, au încer-cat fără succes o modernizare care, vrând nevrând, la ora actuală bate câțiva pași înapoi. Aici a fost construită în urmă cu aproximativ 8 ani Biserica Sf. Ilie, iar în vara trecută doi tineri investitori întorși de la muncă din Grecia, doi cum-nați, de baștină dintr-o comu-nă din Bucovina, au deschis un restaurant care le-a cam luat fața, cum se spune, crâș-melor care populează străzile. În restaurantul lor pereții sunt decorați cu tablouri de bun gust. Terasa dă spațios spre stradă, așa că vizitatorul poate cerceta în liniște trecătorii. Două pisici jucăușe se hârjo-nesc pe spațiul verde și muzica lăsată în surdină reconturează traiul patriarhal. Așa că o sim-plă cafea băută aici este o adevărată destindere când nu ești un snob, care să vrei cu tot dinadinsul să trăiești calic în Capitală și să le poți vorbi cunoștințelor din provincie despre vizitele tale la teatru, chiar dacă vizitele tale lipsesc – nu-i așa? – cu desăvârșire. Pot spune că este singurul restaurant în care am văzut și o icoană. Aceiași investitori sosiți din Grecia au închiriat spațiul pentru magazinul despre care vorbim. Iar pentru că eu nu sunt o corespondentă de la Capitală, n-am să vă pot vorbi despre bătăile dintre băieții găștilor de cartier, fiindcă aici așa ceva nu se întâmplă. Ce poți să faci însă la Rădăuți într-un cartier ca Mihai Viteazul, duminica, spre exemplu, decât să mergi la biserică, să te uiți la televizor sau să citești o carte? Un domn de la Capitală îmi spunea cu ironie cândva că îi recunoaște cu rapiditate pe cei veniți din Bucovina pentru că sunt băieți „citiți”. Deh, tăvălugul vieții de la București nu prea lasă omul să citească… Iată că de azi înainte în agenda rădăuțenilor din zona Mihai Viteazul s-a mai înscris un punct de atracție, asta numai dacă buzunarul le va permite să treacă zilnic pragul locului cu pricina…

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI