Suceava

La Restaurantul „Brădet” s-au găsit 100.000 de euro !

Păgubașul a recuperat întreaga sumă de la șeful de unitate
După ce au poposit pentru scurt timp la o masă din Restaurantul „Brădet” din Suceava, doi consumatori au achitat nota de plată și au plecat. La mesele din jur erau și alți clienți, dar nimeni nu a dat importanță faptului că cei doi lăsaseră pe un scaun o pungă de plastic destul de ponosită. Când a făcut ordine pe masă, o ospătară a luat punga, a aruncat o privire în ea și și-a dat seama că este plină cu bani. Să vezi și să nu crezi! Culmea e că nici măcar nu erau lei de-ai noștri, pricăjiți, ci euro.
 

Șeful de unitate, dl Filuță, fiind prezent în local, a numărat „hârtiile”, constatând că sunt nici mai mult, nici mai puțin decât 100.000 de euro. Frumușică și… tentantă sumă. Numai că pe dl Filuță, om cinstit, care lucrează de 30 de ani în comerț (alimentație publică și turism), nu l-au impresionat cu nimic banii respectivi. Dimpotrivă, s-a gândit la necazul celui care i-a uitat; de aceea i-a pus deoparte, cu gândul că păgubașul îi va căuta. …După vreo jumătate de oră, cei doi consumatori aveau să revină în local, albi la față și spășiți nevoie mare. Aveau și de ce. S-au uitat prin sală, pe la mese, după care, cu o voce pierdută, unul dintre ei a întrebat dacă nu a găsit cineva o pungă. Ca să fie sigur că ei sunt „uitucii”, dl Filuță i-a în-trebat ce era în ea. Răspunsul a fost clar: 100.000 de euro. Omul vânduse o casă și urma să-și cumpere altă locuință. A venit cu mașina la local să bea o cafea și, ca să fie sigur pe valoroasa pungă, a luat-o cu el. Convins că nu întotdeauna banii aduc fericirea, șeful de la „Brădet” le-a înapoiat punga cu întreaga sumă. Până la ultimul eurocent. Un gest minunat, pe care numai un om cinstit, cu credință în Dumnezeu și cu suflet mare îl poate face. Dar bucuria trăită de păgubaș este greu de descris.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI