La Bibliotecii Bucovinei “I. G. Sbiera”, lansare de carte

„Femei sub un copac roșu”
Scriitoarea Maria Tacu își va lansa la Suceava volumul „Fe-mei sub un copac roșu”, apărut recent la Editura “Cartea Românească”, vineri, la ora 17, în Sala de Arte „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei “I. G. Sbiera”, instituție care organizează evenimentul.
 

Potrivit unui comunicat semnat de scriitorii Angela Furtună și Constantin Severin, volumul va fi prezentat de criticul Mircea A. Diaconu, decanul Facultății de Litere și Științe ale Comunicării din cadrul Universității “Ștefan cel Mare” Suceava. “Programul de teatru fractal al bibliotecii, condus de Constantin Severin și Angela Furtună, va conține un dialog pe marginea temelor fundamentale ale acestui roman, dialog la care participă și alți scriitori și oameni de cultură suceveni. Cunoscută publicului sucevean și ca o dăruită poetă (debutul în cartea de poezie făcându-și-l cu ani în urmă sub pseudonimul Maria Constantinescu), autoarea romanului, membră a Uniunii Scriitorilor din România, va oferi autografe și un joc de lumini și umbre special asupra scriiturii sale, asupra epocii romanului contemporan, asupra rolului de scriitor în lumea de astăzi”, informează comunicatul. Absolventă a Facultății de Litere de la Universitatea “Al. I. Cuza” din Iași, Maria Tacu debutează în 1980 în revista “Astra” din Brașov, debutul editorial fiind în poezie, în 1993, cu volumul “Ierarhia luminii”, pentru care a primit Premiul pentru Debut al Asociației Scriitorilor din Iași. Dintre romanele sale menționăm “Mătușa mea, Anestina” și “Vorba de ieri”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: