„În campanie, unii, probabil, încearcă să folosească minoritățile naționale (…) ca resursă de voturi”

Prefectura Suceava va face verificări în cazul unor sesizări privind lipsa plăcuțelor bilingve în localitățile locuite în proporție de peste 20% de minorități naționale. „Primim observații că, în mai multe comune cu populație de peste 20% minorități, nu există afișate plăcuțe bilingve la intrarea în localități și nici la sediul instituțiilor locale”, a declarat ieri, într-o conferință de presă, prefectul Orest Onofrei. Domnia sa a precizat că l-a contactat, în acest sens, pe inspectorul de zonă al Departamentului pentru relații interetnice al Guvernului, Adrian Hapenciuc, însă acesta nu i-a putut pune la dispoziție decât o situație din 2005 referitoare la acest aspect.
 

Prefectul de Suceava crede că în Bucovina nu există diferende între majoritari și minoritari. „Probleme au apărut acum, în campanie, când unii, probabil, încearcă să folosească minoritățile naționale din aceste sate ca resursă de voturi”, crede dl Onofrei. Reprezentantul Guvernului în teritoriu este de părere că, mai degrabă, neînțelegerea este de natură tehnică, sau materială, unele dintre plăcuțele de la intrarea în localități fiind, pur și simplu, subtilizate de către cei certați cu bunul simț. Semnale privind inexistența inscripțiilor bilingve au venit din Gropeni, Cumuschi, Dubișca, Măidan, Romcu, Botoșenița, Șerbăuți, Cârlibaba Nouă, Lipoveni, Bulai, Mușenița, Vicșani, Climăuți, Costileva, Măgura, Ciumârna, Lupcina și Paltin, locuite de minoritari ucraineni, polonezi, germani sau ruși.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI