Campania nu a început, dar se desfășoară din plin !

La 1 iunie vom avea alegeri pentru locale. Bună sau rea, agreată sau respinsă, asumată sau contestată, legea „uninominalului” ar trebui să revigoreze eșichierul politic românesc. Dacă ne va confirma sau infirma așteptările, va trebui să avem răbdare până după 15 iunie, dată la care se va desfășura al doilea tur de scrutin pentru desemnarea câștigătorilor fotoliilor de primari, consilieri locali și județeni, președinți de consilii județene.
 

Cristian MARCU

Marea nebunie a luat deja startul, chiar dacă durata actualei campanii electorale va fi de treizeci de zile, adică pe întreg parcursul lunii mai, binecuvântată fiind de sărbătorile Paștelui, ca și de hotărârea Sinodului Bisericii Ortodoxe Române de a permite slujitorilor altarelor să candideze pentru demnitățile locale. Poate că acest fapt va contribui cât de cât la domesticirea și ținerea în frâu a pasiunilor și orgoliilor politice. Deocamdată, însă, se prezintă candidații, se pregătesc sloganele și încep să curgă ofertele. Campania nu a început, dar se desfășoară din plin. Miza alegerilor i-a trimis deja, pe unii, în zona fariseismului și ridi-colului cu promisiunile lor populiste. Pe toți i-a lovit, instantaneu, grija față de biet românul deținător de capital votant și-l copleșesc cu atenții acaparatoare. Domnii candidați nu trebuie să uite că “stupid people” și-a depășit condiția, gândește mai mult și a învățat să facă selecția. Toc-mai de aceea regulile votului uninominal s-ar putea să-i servească în operarea crite-riilor calitative și de competență. Să nu ne grăbim însă, fiindcă apa rece nu îmbată, ci doar potolește setea. Sau o amăgește.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: