Scade fenomenul infracțional din pădurile sucevene

Anul trecut, numărul sesizărilor penale cu acest specific trimise organelor judecătorești a fost cu peste 50% mai mic față de 2006
Scade volumul masei lemnoase tăiate ilegal din pădurile Bucovinei. Aceasta ar fi concluzia unei informări a Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare, prezentată în ședința Colegiului prefectural.
 

Anul trecut, în urma inspecțiilor de fond pentru identificarea tăierilor ilegale de arbori, inspectorii silvici suceveni au constatat, inventariat și evaluat un volum de 11.677 mc de lemn pus abuziv la pământ, acesta fiind de trei ori mai mic decât cel înregistrat în anul anterior. Același material relevă că, dacă în 2006 instanțelor de judecată le-au fost trimise 437 de cazuri de tăieri ilegale, anul trecut s-au întocmit doar 209 procese-verbale de constatare a infracțiunii sau sesizări penale, diminuarea fiind de peste 50%.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: