APIA îi așteaptă pe fermierii suceveni cu cererile pentru subvențiile europene

Agricultorii suceveni sunt așteptați la cele 9 centre locale ale Agenție pentru Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) în vederea completării cererilor pe 2008 pentru acordarea subvenției europene la hectar. Acestea funcționează la Suceava, Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuți și Siret, ca și la Vicovu de Sus și Botoșana, acțiunea demarând, deja, de mai multe zile.
 

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Lya Chiriac, formularele cererilor de plată pe suprafață se vor depune până pe 15 mai, fără penalități, și în intervalul 16 mai-9 iunie, cu penalități de 1% pentru fiecare zi lucrătoare întârziere. Fermierii vor primi o invitație în care sunt specificate data și ora la care trebuie să se prezinte pentru a ridica cererea de sprijin. Cei care au înaintat solicitări și în 2007 vor intra în posesia unui formular cu date pretipărite. Sub fiecare informație, va exista un spațiu liber, în acesta fermierul putând introduce eventualele modificări survenite între timp. În 2007, în județul Suceava au fost depuse aproximativ 59.000 de cereri, pentru circa 240.000 ha de teren agricol. Beneficiarii plăților directe pot fi persoanele fizice și juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plată, în calitate de proprietari, arendași, concesionari, asociați administratori în cadrul asociațiilor în participațiune, locatari etc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: