Titlu de tablou

Sănătate mintală cu supermarket

Consilierii județeni suceveni din PSD și PNL au declarat, vineri, că nu sunt de acord cu înființarea unui supermarket în curtea Spitalului Județean de Urgență Suceava, arătând că nu vor aviza cererea făcută de conducerea acestei unități. Consilierul județean PSD Carmen Agoutin, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că Spitalul Județean Suceava a solicitat avizul CJ Suceava în privința înființării a două centre de sănătate mintală, pentru copii și adulți, în curtea spitalului, care ar putea fi finanțate de o firmă care administrează supermaket-urile Plus.
 

Astfel, în schimbul alocării unei suprafețe de 4800 de mp în curtea spitalului pentru construcția unui magazin, firma urmează să asigure fi-nanțare pentru cele două centre de sănătate mintală și să plătească, lunar, o redevență de 40.000 de euro. Dna Agoutin a spus că CJ Suceava a cerut MSP o opinie științifică asupra acestei cereri. Ea a arătat că vineri s-au întrunit comisiile de sănătate și urbanism din CJ Suceava, care nu au putut adopta o decizie în lipsa unui studiu de oportunitate și a u-nui răspuns al MSP, și a su-bliniat că directorul spitalului nu a venit la comisie să pre-zinte situația. Dna Agoutin a declarat că nu consideră opor-tună construirea unui supermarket în curtea spitalului. „Nu-și găsește locul acolo. Și Consiliul Medical al spitalului s-a pronunțat în acest fel”, a spus dna Agoutin. Într-o altă conferință de pre-să, consilierul județean liberal Bogdan Cristache a spus că PNL nu susține înființarea u-nui supermarket în curtea spi-talului. El a declarat că trebuie făcut un studiu de oportunitate privind înființarea celor două centre de sănătate mintală. „Trebuie să vedem dacă a-ceastă investiție în centre de sănătate mintală este opor-tună, iar dacă da, să fie făcut un studiu de fezabilitate și un proiect de finanțare din fonduri structurale”, a afirmat dl Cristache. El a arătat că pa-cienții vin la spital pentru a fi tratați de diverse afecțiuni de care suferă și nu pentru a mer-ge la supermarket.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: