Direcția de Asistență Socială retrage din plasamentul maternal mai mulți minori neîngrijiți corespunzător

Mai mulți asistenți maternali din județ ar putea rămâne fără copiii pe care îi au în grijă. Cel puțin așa susține vicepreședintele Consiliului Județean Stela Acatrinei, care a precizat, ieri, la o întrevedere cu presa, că inspectorii Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Drepturilor Copilului fac, zilele acestea, verificări în teren. Dna Acatrinei a spus că evaluarea are loc anual și că a primit semnale potrivit cărora unii dintre copii nu se bucură întocmai de condițiile impuse la preluarea acestora.
 

„În urma verificării, vor fi foarte mulți asistenți maternali cărora li se vor lua copiii din îngrijire, întrucât nu ne putem permite să cheltuim sume consistente de bani, iar acei minori să nu se bucure de toată atenția celor care i-au preluat”, a precizat adjunctul șefului executivului județean, menționând că, la rând, așteaptă și alți asistenți cu pregătire și care doresc să se ocupe de creșterea respectivilor micuți. Stela Acatrinei a exemplificat cu familii sexagenare, care au acasă câte doi trei-copii, în timpul controalelor constatându-se că acestea nu pot asigura condiții normale de creștere și îngrijire. De menționat este faptul că o familie cu un minor în plasament maternal primește circa 1300 de lei/lună, în cazul a doi copii suma ajungând la 2000 de lei lunar. În județul Suceava, peste 600 de minori sunt plasați la 572 de asistenți maternali care au urmat cursuri de specialitate. Evaluarea urmărește evoluția copilului, atât din punct de vedere al pregătirii școlare, al stării de sănătate, integrării în familie, cât și a modului în care aceasta din urmă, salarizată a Direcției de Asistență Socială, și-a îndeplinit atribuțiile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: