Dă-mi Doamne, ani mulți, să apuc minunea !

Deputații au mai tras o perdea de ceață peste averile lor, în caz că vreun ochi ager ar vrea să vadă dacă nu cumva și-au rotunjit veniturile mai mult decât se cuvenea. Marți și-au votat un nou proiect de lege care înnoadă tare de tot posibilitatea ca vreunul dintre ei să fie sancționat dacă s-a îmbogățit nejustificat. Treaba era simplă până recent. Cel puțin pe hârtie, pentru că n-am auzit până acum de vreun parlamentar cu averea confiscată din motiv că e prea mare față de leafa încasată 4 ani la casieria Casei Poporului. Legea privind controlul asupra averilor demnitarilor spunea că, de s-ar fi constatat o nepotrivire de genul celei de mai sus, Curtea de Apel ar fi hotărât dacă deputatului îmbogățit i se confisca surplusul sau dacă plătea o sumă egală cu acesta.
 

Daniela BEALE

Noutatea legislativă votată marți însă face ca procedura să fie mai alambicată ca structura ADN-ului. Conform acesteia, acu se pune de procese după care Curtea de Apel va hotărî, mai întâi, care este cota din avere ce iese plus la socoteală, achiziționată pe căi obscure, după care Parchetul va delibera dacă este cazul să se miște urmărirea penală. Apoi, țin-te tată!… Alte procese și alte procese, până la calendele grecești, pentru că averea găsită ca ilegal dobândită nu va putea fi confiscată de stat decât cu hotărâre judecătorească definitivă. Aleluia, așadar! Mă rog la Domnul să-mi dea ani mulți de viață, dar, cât poate și El, săracul?! Experiența țăranului amărât care se judecă de 20 de ani pentru o bucată de grădină mă descurajează complet să cred că, în viața asta, voi vedea vreun demnitar cu averea obținută din șpagă, confiscată. Speranța moare ultima, însă…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: