Inflație

Nu la leul nostru jigărit, lipsit de vlagă, vreau să mă refer în cele de mai jos. Nu la inflația ce a cuprins România, împingând prețurile multor produse în sus, situație greu de suportat de marea majoritate a cetățenilor, mă voi opri, ci la o cu totul alta. Este vorba despre inflația de aleși ai noștri, cei care ne poartă de griji și transpiră în Divanul țării pentru ca noi, amărăștenii, să trăim mai bine. Deși Parlamentul a legiferat, în 2006, reducerea numărului consilierilor locali cu 10 la sută, această decizie nu va mai fi aplicată la alegerile din această vară. Recent, printr-o ordonanță de urgență, Executivul a anulat normele parafate atunci. Astfel, o comună cu 3000 de locuitori nu va mai avea 9 consilieri, cum se prevăzuse, ci 11, așa cum stipula vechea lege.
 

Calculele făcute cu 2 ani în urmă nu mai sunt valabile. Ce înseamnă asta este lesne de judecat: mai mulți bani din bugetele și așa sărace ale consiliilor locale pentru indemnizațiile consilierilor. Unii oameni politici apreciază (având, probabil, dreptate) că revenirea la numărul anterior de consilieri va da satisfacție clientelei politice, pentru că cei de la putere vor mai prinde niște fotolii de care să se lipească încă 4 ani. După cum arată varianta noului Cod electoral, trecută de Senat, și numărul parlamentarilor va spori. Să aibă cine îi reprezenta pe poporeni, să aibă cine să se bată pentru bunăstarea și drepturile noastre. Iar pentru acest efort depus de aleșii neamului, lumea plătește. Și nu puțin. Că doar suntem singura țară din Europa cu circa 300 de taxe pe care contribuabilul trebuie să le achite către stat!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: