Vise de proaspăt președinte

Președintele PC, Daniela Popa, a anunțat la Suceava că partidul său își propune să depună liste complete în peste 80% dintre localitățile țării și să obțină la alegerile locale din acest an minim 7% din voturi, în condițiile în are PC nu a trecut pragul psihologic de 2% în alegerile europarlamentare de la finele anului trecut.
 

Daniela Popa a declarat, într-o conferință de presă, că definitivarea listelor de candidați este preconizată pentru data de 20 martie, urmând să fie organizate acțiuni zonale de lansare a candidaților. Ea a spus că s-a renunțat la lansarea candidaților PC programată pentru 9 martie la București, din cauză că Guvernul nu a emis încă hotărârea privind data alegerilor și că s-a stabilit ca lansarea candidaților să nu se mai facă la București, ci pe zone. Ea a precizat că PC își propune să realizeze minim scorul electoral de la alegerile locale din 2004, când a obținut peste 6% din voturile electoratului. Totodată, Daniela Popa a spus că partidul este pregătit și cu candidați pentru funcțiile de președinți de consilii județene, dacă Curtea Constituțională nu va considera neconstituțională alegerea președinților de CJ prin vot uninominal. Ea a arătat că, pentru aceste funcții, PC va candida cu președinții de filiale, parlamentari sau alte personalități din fiecare județ. Dana Popa a fost aleasă recent președinte al PC după un scandal fără precedent în partid, opozanții săi acuzând-o de aranjamente de culise făcute pentru ea de ex-președintele Dan Voiculescu. O bună parte din PC a și plecat din partid după ce preșe-dintele ales nu a întrunit nici măcar jumătate dintre voturile exprimate la Congres.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: