Pe fondul unor facturi mari la încălzire

Inventar la corpurile de încălzit din apartamente

Există suspiciunea că mulți dintre suceveni și-au instalat și alte calorifere decât cele pe care și le-au dotat cu instalații de repartizare a costurilor, aducând, astfel, prejudiciu celorlalți consumatori
Primarul Ion Lungu susține că legislația în domeniul repartitoarelor de costuri și robinetelor termostat nu a fost tocmai proastă, bănuind, însă, că respectivele prevederi legale au fost aplicate în mod eronat. Șeful administrației sucevene a declarat ieri, într-o întâlnire cu presa locală, că doar 20 la sută dintre asociațiile de proprietari au contracte cu firmele care au intervenit pe instalații și au montat respectiva aparatură.
 

„Legea prevede foarte clar că asociațiile de proprietari trebuiau să se implice în acest sens, lucru care nu prea s-a întâmplat”, a precizat edilul-șef. Domnia sa spune că va propune deliberativului local un proiect de hotărâre privind un aprobarea unui regulament de exploatare a sistemelor de repartizare a costurilor pentru încălzirea în sistem centralizat în imobilele de tip condominiu. Aceasta prevede, printre altele, obligația societății prestatoare de a citi indicațiile aparatelor de măsură, motivat de faptul că unii dintre consumatori nu au abilitatea de interpreta indexul afișat, în timp ce unii pot face declarații false în ceea ce pri-vește afișajul în cauză. În consecință, la scările de bloc vor fi afișate ziua și ora la care proprietarii de apartamente vor trebui să fie acasă pentru a permite accesul „cititorilor”. În apartamente vor intra și reprezentanții conducerii asociațiilor, care vor inventaria corpurile de încălzit, existând suspiciunea că mulți dintre suceveni și-au instalat și alte calorifere decât cele pe care și le-au dotat cu instalații de repartizare a costurilor. Toate aceste demersuri vin pe fondul reclamațiilor privind costul ridicat al încălzirii cu repartitoare de costuri și robinete termostat.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI