Alegeri validate

Decani noi la cinci facultăți

În această perioadă se depun candidaturile pentru poziția de rector > Alegerile sunt programate pentru 11 martie, iar validarea rezultatelor, pe 14 martie
Senatul Universității “Ștefan cel Mare” Suceava a validat marți alegerile la nivelul facultăților și reprezentanții acestora în Senat, 5 din cele 9 facultăți ale universității având de-acum decani noi. Este vorba de Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, unde noul decan este prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu, fostul decan, prof. univ dr. Horia Bîrleanu fiind acum prodecan; Facultatea de Silvicultură – conf. univ. dr. ing. Sergiu Andrei Horodnic, Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică – prof. univ. dr. Aurel Burciu, Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor – prof. univ. dr. Ștefan Gheorghe Pentiuc; Facultatea de Istorie-Geografie, prof. univ. dr. Ștefan Purici.
 

Potrivit prorectorului Sanda Maria Ardeleanu, la alegerile de la nivelul facultăților s-au respectat strict regulamentul și metodologia aprobate de Senat. Domnia sa a spus că mai există poziții la structurile de conducere cu statut “provizoriu”, precum secretarii științifici de la Educație Fizică și Sport și Litere și Științe ale Comunicării, și prodecanii facultăților de Inginerie Alimentară și Științe ale Educației, întrucât persoanele care ocupă unele funcții nu au titulatura cerută prin lege, cea de conferențiar sau profesor, fiind doar lectori universitari. “Se consideră că pozițiile de lector univ. dr. sunt cu statut provizoriu, urmând ca într-o anumită perioadă să fie rezolvată această problemă, prin promovarea acestor persoane”, a spus prof. univ. dr. Sanda Maria Ardeleanu. Prorectorul Ardeleanu a mai precizat că, în această perioadă, la universitate se depun candidaturile pentru rector, urmând ca alegerile să aibă loc pe 11 martie, iar validarea acestora pe 14 martie. Dna Ardeleanu spune că, potrivit regulamentului Senatului universității, nu este obligatorie depunerea candidaturilor la funcțiile de prorectori, dar cine dorește poate să o facă. Totodată, atunci când își depune candidatura pentru rector, persoana respectivă poate propune și echipa managerială cu care vrea să lucreze, urmând ca și aceasta să fie supusă votului la ședința de alegeri. Dacă echipa nu a fost propusă de candidat, ea fa vi configurată în cadrul ședinței de alegeri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: