Mărțișoare cu „Lei” pentru bătrânii de la Căminul Mănăstirii Bogdănești

Clubul „Lions” din Suceava, împreună cu ucenicii în de-ale carității de la Clubul „Leo”, a oferit bătrânilor de la căminul din Bogdănești un mărțișor mai aparte. Pentru respectivele persoane vârstnice, primăvara a venit simbolic și firesc, cu mărțișoare și felicitări lucrate de tineri, dar în același timp pragmatic și util, cu fructe, dulciuri și obiecte de îngrijire personală.
 

Tinerii de la Leo Bucovina știu deja că gesturile umanitare nu se fac numai cu o inimă bună, așa că au adunat ei înșiși fonduri pentru procurarea „mărțișoarelor” pentru cei apro-ximativ 80 de bătrâni de la Bogdănești, cărora le-au făcut cu adevărat o bucurie. „Pentru ei a fost poate o mică rază de soare, un zâmbet în plus. Pen-tru noi, tinerii, însă, astfel de vizite sunt lecții de viață, ne fac să înțelegem ce înseamnă suferința fizică a unora dintre bătrâni sau singurătatea altora dintre ei”, a declarat Paul Bo-res, președintele Clubului „Leo”. Lângă el au învățat a-ceastă lecție și alți tineri, la vârste la care alții de seama lor au doar grija blugilor „fan-cy” și a tunsurilor „trendy”, pe nume Adrian Doroftei, Irina Prodan, Cătălina Suhan, Aliza Crăciun, Andreea Iverenciuc, Alexandra Ciufudean, Ștefan Tudosa, Luiza Curelușă, Ștefan Ciupu, Diana Luca. Cei de mai sus și repre-zentanți ai celor de la „Lions” s-au reîntors de fapt la Că-minul de bătrâni de la Bog-dănești după o primă acțiune, desfășurată în data de 23 ia-nuarie a.c. Atunci i-au avut parteneri caritabili, odată cu demararea proiectului „Aju-tor pentru bătrânii singuri”, pe membrii Fundației Child Life International, ocazie cu care donațiile au reprezentat circa 3 tone de alimente ne-cesare preparării hranei. Legătura creată atunci între „Leii” suceveni mari și mici și inițiatorul și sufletul așe-zământului Mănăstirii Bogdă-nești, pr. Gheorghe Loghinoa-ia, a născut efecte, cele două cluburi sucevene intențio-nând să-și continue acțiunile de caritate și să-i ajute pe bătrâni acolo unde trebuie și cu ce trebuie.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI