Evazionist de 110 milioane ajuns pe mâna Parchetului

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a confirmat, ieri, la propunerea IPJ Suceava, rezoluția de începere a urmăririi penale față de numitul Răruță M., de 44 ani, din municipiul Suceava, persoană fizică autorizată, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals intelectual la Legea contabilității (fapte prevăzute și pedepsite potrivit art. 9, lit. b și c din Legea 241/2005, art. 25 din Codul Penal, raportat la art. 290, din Cod pen., precum și art. 37 din Legea 82/1991 republicată, raportat la art. 291 din Codul Penal, cu aplicarea art. 33 lit. a din Cod proc. pen.).
 

În sarcina lui s-a reținut faptul că, în perioada ianuarie 2003 – decembrie 2005, în calitate de persoană fizică autorizată, nu ar fi declarat la organele fiscale toate veniturile realizate din activitatea de comerț și ar fi înregistrat cheltuieli nereale, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe venit, cu suma de 11.557 lei. De asemenea, în perioada septembrie 2003-ianuarie 2004, a instigat o persoană (rămasă, deocamdată, neidentificată), pentru a completa în fals 5 facturi fiscale și respectiv 5 chitanțe aferente, prin care atesta operațiuni de aprovizionare cu mărfuri alimentare de la furnizori (inexistenți, arată probatoriul SIF Suceava), înregistrând aceste documente în calitate de cheltuieli deductibile în evidențele contabile. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este în sumă de 11.557 lei. Învinuitul riscă, dacă va fi găsit vinovat, o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: