Noi suplimentări la fondul pentru medicamente

CAS a suplimentat sumele alocate pentru medicamentele compensate și gratuite pe luna februarie cu 2,5 miliarde lei vechi, din fondul de rezervă destinat medicamentelor, care se adaugă la suma inițială de 29,18 miliarde. Potrivit unui comunicat al CAS, această suplimentare se adaugă altora anterioare făcute până la 15 februarie, în valoare de circa 8 miliarde.
 

„Pentru a primi fonduri suplimentare, farmaciile care se află în contract cu CAS Suceava trebuie să depună o cerere și raportarea electronică prin care să justi-fice epuizarea sumelor alocate. Procesul de suplimentare a fondurilor este unul continuu, fondurile fiind suplimentate la nivelul fiecărei farmacii permanent, după îndeplinirea condițiilor menționate”, precizează comunicatul. În afară de fondurile alocate lunar, se mai eliberează rețete pentru medicamentele din cadrul programelor naționale și pentru unele boli cronice, pentru care nu există limită de plafon, CAS Suceava decontând în totalitate valoarea acestor rețete eliberate către asigurați. În luna ianuarie, au fost eliberate astfel de rețete în valoare de 1.318.203 lei, cu tot cu suplimentări suma totală fiind de 4.278.163 lei. CAS mai informează că, în ianuarie, la nivelul județului au rămas fonduri neconsumate pentru eliberarea medicamentelor compensate și gratuite în valoare de 84.044 lei, din care 63.857 lei de la farmaciile din mediul urban și 20.187 de la cele din mediul rural.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: